torsdag, december 01, 2005

Just nu...

...sitter jag med en mugg fylld till bredden av hederlig svensk starkvinsglögg. Och betraktar det fantastiska vinterlandskapet utanför mitt fönster.

Livet har onekligen sina goda stunder.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda jag VERKLIGEN skulle sakna om vi var bosatta i Frankrike på heltid är starkvinsglöggen till jul. Prackar envist på mina svärföräldrar en flaska Blossas årgångsglögg varje år. Fast det brukar vara jag som dricker upp den...

Anonym sa...

Det är helt sant, jag bodde i La France i 2 år och det var ta mig fan höjdpunkten ! Ut till Ikea och handla julmat, Ikea är en vän i nöden. Roligast var dock när jag frågade efter julmust ( lite svårt att säga på franska dock ! ), till slut sa tanterna att den hemska svenska colan var slut ! Underbart !

Dépardieu sa...

Glögg ÄR Sverige. Sitter så j-a rätt på vintern. Tyvärr går förrådet mot sitt slut så det lär bli en inköpsrunda kommande vecka.

Glögg, ansjovis till Janssons, lite tunnbröd och det känns som Svedala. Nästan.

Julmushistorien var underbar. Har aldrig ens tänkt på att det finns julmust på IKEA. Fast det är nog endast svenskar som kan tycka om julmust.

Anonym sa...

hemsk svensk cola!! ha ha :D mitt IKEA ligger i Delft och dit tar det femtioelva minuter och tre kvart med tre olika stadsbussar och jag har aldrig några ärenden dit eg.... det får bli julmust hos familjen i jul istället. Kolla in "Svenska matvaror" från igår ;-)

Anonym sa...

Tyvärr gillar amerikaner julmust då de får prova (lakrits får jag dock behålla för mig själv...hittills). Glögg från IKEA ska bli underbart eftersom vi fick IKEA till oss först detta år..YIPPIE!! Kul att se att du har tid att skriva igen, har saknat dina små mästerverk....

Fast jag kommer att göra hemgjord glögg i år igen eftersom alla mina vänner och bekanta skulle bli sååå besvikna om de inte fick sina sedvanliga två flaskor med hemmagjord glögg i julpresent. De har stått till sig sedan i augusti...har varit tvungen att göra "kvalitetskontroll" tre gånger hittills....det har ju blivit kallt den senaste veckan, även här i södern. Brrrr.

---