
Choucroute.
Likfärgad.
Men så in i h-e gott.
Tycker jag.
Fast barnen åt korv med mos.
I en trebarnsfamilj är möjligheterna till större äventyr i form av glaciärbestigningar och liknande av förklarliga skäl något begränsade. Vi tycker dock att vår nya tillvaro i ett annat land är något av ett äventyr - i vart fall för oss. I vår blogg berättar vi om vardagligheterna i vårt frånvarande och i vårt tycke äventyrliga liv så att de nära och kära som vill - och orkar - kan följa vår och framförallt barnens tillvaro ett antal mil söderöver.
9 kommentarer:
Ååhhh...Har du inte slutat äta sånt?Jag som var sugen på en god lunch nyss....
Skönt att höra att allt är som vanligt med tanke på "En helt vanlig kväll",vistelsen har gjort er gott!...
Kram
Usch, vad äckligt det såg ut... :)
Jag hade nog sällskapat med barnen... Önskar er en trevlig helg hela högen! Kram!
Det där i mitten, vad är det???
Undrar hur mitt kolesterolvärden skulle se ut efter en sådan middag.
Men vem bryr sig. Passa på och njut. Man lever bara en gång.
Trevlig helg.
Precis vad jag INTE ville se efter 24 timmars magsjuka!
Ahh, nu längtar man till Alscace igen...och till dig ovan, choucroute består av kokt kött, potatis och surkål så ditt kolestorol hade nog sänkts. Väldigt nyttig mat faktiskt! Men man måste ha dijon till...
Hmm är det verkligen tillräckligt tillagat det där? Ser lite rått ut?
My god, vad jag längtar till Frankrike nu! Ska tillbringa julen i Lorraine, nån timmes resa från en riktigt, genuin choucroute. Hoppas vi får tid att göra en sån utflykt också!
Första gången jag skulle ge mig på det var min entusiasm väl sådär. Men det är fantastiskt gott. Och som anonym mycket riktigt påpekade - glöm inte dijonen. Den gör skillnaden.
Och glöm inte Kronenburgen! Sitter som handen i handsken.
Skicka en kommentar