torsdag, juni 23, 2005

Förlust

Torsdag och ytterligare en skol- och arbetsdag. Storebror var på utflykt med sin skola på någon form av kanalbåt. När han kom hem var blodsockerhalten någonstans i ankelhöjd varför det var stört omöjligt att få ur honom några detaljer om resan.
- Måste äta först. Jag håller på att dö av törst och hunger.

Ok.

Efter påfyllning av mat- och vätskedepåerna var blodsockret i andra ändan varför ingen hann att fråga honom om vad som skett under dagen innan han försvann ut i grannskapet. Lär återkomma i denna del.

På kvällen hade vi besök av den alltid lika trevliga familjen DLB. Deras tidsuppfattning är dock inte att leka med - inte ens med franska mått. De gånger som de kommit mindre än en timme senare än vad man överenskommit kan räknas på ena handens tumme. Men nu vet man i vart fall om det. Vid de första tillfällena gick man runt och undrade om de kunde tagit fel på dag. Men de dyker alltid upp. Till sist.

Kvällen spendades intill grillen med grillspett bestående av bl a lax, färska räkor, melon och ananas. Blev helt ok. Av någon okänd anledning glömde vi bort att sätta in potatisen i ugnen varför det blev grillspett med... just grillspett och inget annat.

De vuxna (manliga sådana) lyckades förlora i fotboll mot barnen. Dåligt ljus och uppförsbacke var bara några av orsakerna till den försmädliga förlusten. För att inte tala om A DLB:s usla målvaktsspel.

Pappa lyckades dessutom att slå upp sin skada i en oerhört tuff närkamp med Lillebror.

Och barnen kom som vanligt alldeles för sent i säng.

Inga kommentarer:

---