lördag, juni 18, 2005

Spectacle

Ännu en intensiv dag kan förpassas till handlingarna. Mamma flydde hemmet under förmiddagen för "un petit cafe" utan att ha familjen runt fötterna. Därefter följde stor skoldag på Storebrors och Lillebror skola med massor av aktiviteter. De fysiska aktiviteterna var turligt nog förbehållna barnen medan de vuxna var förpassade till ett skuggigt område med långbord och matservering. Och vin självfallet. Så under tiden barnen sprang mellan de olika aktiviteterna i 35-gradig värme spenderade föräldrarna tiden med att i glada vänners och grannars lag förtära merguez och inmundiga rödvin. Helt ok.

Även barnen verkade nöjda med tillvaron. Storebror ville dock inte äta med familjen. Han skulle självfallet äta med sina "copains" på behörigt avstånd från föräldrarna. Nio år gammal! Hur rolig blir han i tonåren?

Efter aktiviteterna på skolgården följde gemensamt uppträdande i sportanläggningen. Var det varmt ute så var det ingenting mot vad det var inne i sportanläggningen. Puh...

Lillebror uppträdde som mänsklig pyramidbyggare tillsammans med bland annat sin kompis C. Succé självfallet. Mamma lekte fotograf med sin nya digitalkamera och tog massor av foton. Samtliga becksvarta kom det senare att visa sig.

Ibland har det sina fördelar med att läsa bruksanvisningen före.

Därefter följde Storebror i en 100-barnskör som sjöng typiska franska barnsånger. Tror vi. Mamma tyckte att någon låt påminde om Tigerjakten men av det lilla vi förstod så var det i den franska versionen fråga om en hungrig varg. Nåväl, de franska föräldrarna sjöng med och vi, tja vi höll väl god min och såg väl allmänt svettiga ut.

När väl evenemanget var över bar det hemåt för en kort "gouter" för att därefter bege oss till stranden för dagens kvällsdopp. Gissa om det satt skönt! Den enda som inte delade uppfattningen var Lillasyster som fick totalt frispel och minsann inte skulle bada - vilket hon högt deklarerade för strandens övriga gäster. Otroligt hur mycket ilska det ryms i en så pass liten kropp.

Inga kommentarer:

---