söndag, juni 19, 2005

Fête des papas

Så var det dags för fars dag – på franska alltså. Uppenbarligen lever valda delar av familjen kvar i det svenska tideräkningssystemet. Hustruns sömnbehov överstiger i vart fall vida Pappans behov av uppmärksamhet på hans enda dag. Storebror var den enda som hade bemödat sig att införskaffa en present. En fantastisk sådan i form av en papperskonstruktion med slips, knappar och hela baletten. Den måste ses för att förstås. Bild kommer kanske när Hustrun har lärt sig kameran (läs - till jul).

Frukosten på fars dag bestod av en av pappan egenhändigt inhandlad engelsk frukost med bacon, förlorade ägg (tror vi) och lämpliga tillbehör. Förvånande nog verkade faktiskt barnen uppskatta valda delar av frukosten.

Föregående dagars sena upplevelser syntes ha krävt sitt tydliga tribut av familjen som lojt spenderade förmiddagen i grannskapet lekandes och pratandes med grannarna. Alla högtflygande planer om bergsvandringar och cykelturer slogs snabbt ur hågen vid frukosten. De trötta ögonen tittade mot termometern som visade över 20 grader i skuggan vid frukostdags. ”Aktiviteter? Aldrig i livet.”

Eftermiddagen spenderades i en luftkonditionerad sportanläggning (prisad vare gud) där Storebrorr utkämpade en judotävling. Nu skulle han minsann vinna sade han hoppfullt före tävlingen. Men inte heller denna gång gick det vägen. Efter att ha fått stryk av bästa kompisen i tredje matchen så var den sagan all. Men vi var alla lika glada för det. Så även Storebror som i god ordning tröstade sig vid det obligatoriska kakbordet.

Lillebror berättade i en paus att han skulle börja med karate nästa år. Och boxning. Och fotboll. Och kanske lite gymanstik också. För morfar hade minsann varit duktig i gymnastik och haft stora muskler när han var ung. Mycket större än pappas dessutom.

Så sant, så sant.

Dagen avslutades i en blandning av kvällsdopp, datorstrul, arbete, läxläsning, krigslekar, Lucky Luke och en hyperaktiv Lillasyster innan föräldrarna med tomma blickar sjönk ihop på altanen ätandes pizza med getost kompletterat med rosévin inbegripna i en en fullständigt meningslös konversation om lavendelns behov av sol.

Inga kommentarer:

---