torsdag, september 01, 2005

Dagen D minus 1

Första dagen i vardagen och dagen före skolstarten. Hemmet ser ut som en tromb dragit fram och datorerna i förening med telefonerna har bestämt sig för att fungera endast när de själva känner för det.

Förmiddagen spenderades på bl a Carrefour för inköp av skolmaterial enligt den långa lista som erhållit från skolan. Lillebror verkade helt omedveten om att det var skoldags då han på en direkt fråga om vilka saker han köpt till skolan svarade: "Saker till skolan? Nä, vi har bara varit och handlat."

Storebror var som en bålgeting under förmiddagen. Syskonen gick inte säkra någonstans. Gud nåde om de ens vistades i samma rum som Storebror. Allting ändrades dock efter lunch då "klasslistorna" sattes upp på skolan. Storebror hamnade i samma klass som sina kompisar och plötsligt hade vi en nioårig son som sken som en sol.

För Lillebror var det dock värre. Samtliga kompisar hamnade i den andra klassen. Efter mycket vånda satte vi oss ner med Lillebror för att förmedla den i vårt tycke allt annat än glada nyheten. Men Lillebror kommenterade bara det helt kort med att han ändock skulle träffa kompisarna på rasterna varefter han tuggade vidare på sin melon.

Om även vi vuxna kunde se så nyktert och enkelt på tillvaron i bland.

Eftermiddagen tillbringade barn och den kvinnliga vuxenhälften på stranden i glada vänners lag medan den manliga vuxenhälften tvingades att arbeta i sitt anletes svett.

Kvällen avslutades på den lokala puben där den vuxna världen inmundigade ädla drycker medan barnen och deras kompisar satt vid ett eget bord och drack saft med chips till övriga gästers förtjusning. Såg rätt coolt ut faktiskt.

Och hustrun kan inte sova för hur skall barnen klara av skolan i morgon.

Tja, förmodligen ganska bra vilket hon är väl medveten om. Men varför göra livet enkelt?

Och linserna har dykt upp. Svärmor hade lagt dem i fel väska.

Inga kommentarer:

---